Saopštenje: Predstavnici Agencije za nadzor osiguranja Branko Vujović, Biljana Pantović i Lidija Drobnjak učestvovali su na 15. Međunarodnom Simpozijumu na temu: Izazovi i perspektive tržišta osiguranja - 15 godina posle

20170519 101243

Predstavnici Agencije za nadzor osiguranja Branko Vujović, Biljana Pantović i Lidija Drobnjak učestvovali su na 15. Međunarodnom Simpozijumu na temu: Izazovi i perspektive tržišta osiguranja - 15 godina posle, koji je održan od 18-21.05.2017.godine na Zlatiboru, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Udruženja aktuara Srbije.

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Branko Vujović otvorio je 15. jubilarni Medjunarodni Simpozijum a direktorica Agencije je održala prezentaciju na temu “Trendovi u razvoju tržišta osiguranja Crne Gore u posljednjoj dekadi“. Na Simpozijumu su razmijenjena iskustva u razvoju tržišta osiguranja Crne Gore, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine u prethodnih 15 godina. Na Simpozijumu je bilo riječi i o značaju statistike osiguranja za razvoj tržišta osiguranja, mogućnostima razvoja dugoročnih vidova osiguranja, komparativnoj analizi poreskih podsticaja za životno i penzijsko osiguranje u državama Jugoistočne Evrope, upravljanju rizicima neživotnog i životnog osiguranja u konceptu Solventnosti II, reperkusijama politike negativnih kamatnih stopa u razvijenim industrijskim zemlajama na finansijske posrednike, primjeni međunarodnih standarda finansijskog izvještavanja itd.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map