ANO vijesti

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještavaju se kandidati koji su u četvrtak, 27. 11. 2014. godine, polagali stručni ispit za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da rezultate polaganja mogu pogledati ovdje.

Kandidati mogu izvršiti uvid u svoj rad i uputiti pisani prigovor ispitnoj komisiji, adresiran na predsjednika komisije, najkasnije do 12. 12. 2014. godine. Za uvid u test potrebno je prethodno dogovoriti termin sa sekretarom komisije, Radonjić Pavlom, na broj telefona  +382 20 513 502.

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještenje o polaganju stručnog ispita, za obavljanje poslova zastupanja, odnosno posredovanja u osiguranju

Obavještavaju se sva lica koja su stekla pravo za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da će se polaganje održati u četvrtak, 27. novembra 2014. godine sa početkom u 17:30 časova u prostorijama Univerziteta Donja Gorica (UDG), adresa Donja Gorica bb, Podgorica, sala A2 na II spratu.

Spisak kandidata koji su ispunili uslove za polaganje stručnog ispita propisane Pravilnikom o sadržini i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, možete preuzeti OVDJE.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti sekretaru komisije Radonjić Pavlu na broj +382 20 513-502.

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju možete preuzeti ovdje.

NAPOMENA: 

Obavještavaju se sva lica koja su, polaganjem stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, održanog u maju 2014. godine, stekla pravo na ponovno polaganje DIJELA stručnog ispita, mogu ovo pravo iskoristiti  jedino u ovom ispitnom roku.

 

Obavještenje: Održan je okrugli sto na temu „Osiguranje u poljoprivredi“

1

U Hotelu Ramada u Podgorici 15. 10. 2014. godine održan je okrugli sto na temu „Osiguranje u poljoprivredi“ u organizaciji Agencije za nadzor osiguranja, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore.

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, gospodin Branko Vujović, u uvodnom izlaganju ukazao je na značaj osiguranja u poljoprivredi, kao i na nizak nivo razvijenosti ove vrste osiguranja, o čemu govori podatak o broju sklopljenih polisa od 2012. godine do danas. U svom izlaganju pozvao je osiguravajuće kompanije u Crnoj Gori da pokažu više inicijative za dalji razvoj ove vrste osiguranja,   obzirom da njihove matične kompanije djeluju na tržištima gdje funkcionišu modeli subvencionisanja premije osiguranja u poljoprivredi. Za sada je interesovanje za ovu vrstu osiguranja pokazalo samo Lovćen osiguranje AD Podgorica, koje je u svoj portfelj uključilo određene vidove zaštite poljoprivredne proizvodnje od nepredviđenih rizika.

Obavještenje: Agencija za nadzor osiguranja u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore organizuje Okrugli sto na temu „Osiguranje u poljoprivredi“

Agencija za nadzor osiguranja će 15. oktobra 2014. godine u Podgorici u Hotelu Ramada, sa početkom u 9 časova, a u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore, organizovati Okrugli sto na temu „Osiguranje u poljoprivredi“ na kojem će se predstaviti značaj i uloga osiguranja u poljoprivredi, privrednoj grani izloženoj značajnim rizicima.

Saopštenje: Održan Radni sastanak predstavnika Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore i predstavnika Agencije za osiguranje Bosne i Hercegovine

Predsjednik  Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore,  gospodin Branko Vujović, sastao se danas sa  direktorom Agencije za osiguranje  u Bosni i Hercegovini, gospodinom Samirom  Omerhodžićem. Na radnom sastanku u Agenciji za nadzor osiguranja Crne Gore konstatovano je  zadovoljstvo  dosadašnjom saradnjom supervizora  osiguranja u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i  razmjenjene su informacije o trendovima  na tržistima osiguranja. Takođe razmatrana su pitanja od značaja za supervizore u regiji, posebno u oblasti nadzora, kao i mogućnost za dalji razvoj bilateralne saradnje  kroz  zaključivanje   Memoranduma o razumijevanju između partnera  iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 

Saopštenje: Predstavnici Finanzmarktaufsicht (FMA) - austrijskog supervizora finansijskih usluga, na čelu sa g-dinom Braumüllerom, direktorom supervizije osiguranja, boravili su u dvodnevnoj radnoj posjeti Agenciji za nadzor osiguranja Crne Gore.

FMAPredstavnici Finanzmarktaufsicht (FMA) - austrijskog supervizora finansijskih usluga, na čelu sa g-dinom Braumüllerom, direktorom supervizije osiguranja, penzionih fondova i predsjednikom Međunarodnog udruženja supervizora osiguranja (IAIS), boravili su u dvodnevnoj radnoj posjeti Agenciji za nadzor osiguranja Crne Gore.

 

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map