ANO vijesti

Direktor Agencije za nadzor osiguranja, Branko Barjaktarović, danas je učestvovao na konferenciji posvećenoj osiguranju u Tirani, Albanija, u organizaciiji Albanskog finansijskog nadzornog organa

Direktor Agencije za nadzor osiguranja, Branko Barjaktarović, danas je učestvovao na konferenciji posvećenoj osiguranju u Tirani, Albanija, u organizaciiji Albanskog finansijskog nadzornog organa na panelu “Mogućnosti i izazovi za razvoj sektora osiguranja u Jugoistočnoj Evropi” na kojoj su se razmjenjivala mišljenja i iskustva o:

- potencijalima razvoja dobrovoljnih vrsta osiguranja na tržištima u razvoju,

- izazovima sektora osiguranja i nadzora nad njim u okruženju izrazitih geopolitičkih, makroekonomskih, tržišnih, klimatskih rizika i rizika prirodnih katastrofa,  .

- aktivnostima koje nadzorni organi sprovode i planiraju u vezi sa primjenom EU regulative osiguranja i novog međunarodnog standarda finansijskog izvještavanja o ugovorima o osiguranju - IFRS 17.

  • No alternative text description for this image

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju - oktobarski ispitni rok 2023. godine

Obavještenje o prijavi za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju možete preuzeti OVDJE.

Informacija o datumu, vremenu i mjestu održavanja stručnog ispita će biti naknadno objavljena na sajtu Agencije za nadzor osiguranja u rubrici Stručni ispiti / Zastupnici i posrednici / Ispitni rokovi.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti g-dinu Vuku Mandiću, sekretaru Komisije za polaganje stručnog ispita, na broj tel: 020/513-502 ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju - septembarski ispitni rok 2023. godine

Obavještenje o prijavi za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju možete preuzeti OVDJE.

Informacija o datumu, vremenu i mjestu održavanja stručnog ispita će biti naknadno objavljena na sajtu Agencije za nadzor osiguranja u rubrici Stručni ispiti / Zastupnici i posrednici / Ispitni rokovi.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti g-đi Zorki Marković, sekretarki Komisije za polaganje stručnog ispita, na broj tel: 020/513-502 ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Saopštenje: Agencije za nadzor osiguranja održala sastanak sa predstavnicima Društava u cilju postizanja što optimalnijeg predloga za usvajanje Zakona o osiguranju

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore Marko Ivanović i Direktor Agencije Branko Barjaktarović sa rukovodiocima stručnih službi Agencije za nadzor osiguranja i predstavnicima svih devet osiguravajućih društava , održali su sastanak na kome su zajednički analizirali predloge za izmjenu Zakona o osiguranju koji su  pristigli tokom javne rasprave i obavili završne konsultacije u vezi sa predloženim izmjenama. Sastanak je organizovan u cilju postizanja što optimalnijeg predloga za usvajanje zakonskog okvira za buduće funkcionisanje tržišta osiguranja prije njegovog slanja na dalju procedure Vladi Crne Gore.

 

U Agenciji za nadzor osiguranja ogranizovana ekspertska TAIEX misija za procjenu usklađenosti predloga novog Zakona o osiguranju sa relevantnom regulativom Evropske Unije

Eksperti iz Hrvatske agencije za nadzor finansijskih usluga (HANFA) u saradnji sa stručnim timom Agencije za nadzor osiguranja implementiraju TAIEX ekspertsku misiju za procjenu usklađenosti predloga novog Zakona o osiguranju sa regulativom Evropske Unije(»TAIEX Expert Mission on the assessment of the compliance of the Law on Insurance of Montenegro with the relevant EU acquis«). U okviru TAIEX misije eksperti će ocijeniti usklađenost nacrta Zakona o osiguranju Crne Gore naročito sa Direktivom 2009/138/EZ Evropskog parlamenta i Savjeta o osnivanju i obavljanju djelatnosti osiguranja i reosiguranja (Solventnost II) i sa Direktivom 2016/97 Evropskog parlamenta i Savjeta o distribuciji osiguranja (IDD) i pružiti podršku za obezbijeđivanje pune usklađenosti sa pravnom tekovinom Evropske Unije.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map