Saopštenje: Potpisan Memorandum o razumijevanju između Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore i Agencije za nadzor osiguranja Makedonije

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, dr Vladimir Kavarić i predsjednik Savjeta eksperata Agencije za nadzor osiguranja Makedonije, g-din Klime Poposki potpisali su danas, u Podgorici, Memoradum o razumijevanju.

Memorandum o razumijevanju služi kao osnova za uspostavljanje saradnje između regulatornih organa Crne Gore i Makedonije, čija je svrha zaštita interesa postojećih i potencijalnih vlasnika kapitala osiguravajućih društava i njihovih osiguranika, kao i promocija stabilnosti i efikasnosti industrije osiguranja.

Potpisnici su dogovorili okvire buduće saradnje u oblasti kontrole rada osiguravajućih društava, obzirom na sličnosti karakteristika tržišta osiguranja Crne Gore i Makedonije i problema na koje regulatorni organi nailaze u obavljanju svojih svakodnevnih poslova.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map