Predstavnici Agencije za nadzor osiguranja su prisustvovali XIII međunarodnom simpozijumu iz osiguranja na temu upravljanja katastrofalnim rizicima i održivi razvoj

20150605Predstavnici Agencije za nadzor osiguranja su prisustvovali XIII međunarodnom simpozijumu iz osiguranja na temu „Upravljanje katastrofalnim rizicima i održivi razvoj“ i održali prezentaciju na temu „Mogućnosti i ograničenja upravljanja katastrofalnim rizicima“. Simpozijum je održan u Aranđelovcu u periodu 05-07. jun 2015. godine, u organizaciji Udruženja aktuara Srbije i Ekonomskog fakulteta iz Beograda. Na plenarnom dijelu je, između ostalog, bilo riječi o ulozi države u upravljanju rizikom prirodnih katastrofa, osiguranju katastrofalnih rizika u zemljama regiona, Rusiji i Njemačkoj,  programu Evropa Re, reosiguranju katastrofalnih rizika, katastrofalnim obveznicama kao instrumentu upravljanja ovim rizicima i mjerenju katastrofalnih rizika u konceptu Solventnost II. Takođe, održan je okrugli sto na temu upravljanja rizicima prirodnih katastrofa u poljoprivredi. 

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map