Predsjednik Savjeta Agencije, g-din Vladimir Kavarić boravio u posjeti austrijskom Regulatoru finansijskog tržišta

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, dr Vladimir Kavarić sa saradnicima boravio je u posjeti Regulatoru finansijskog tržišta Austrije - FMA (Austrian Financial Market Authority). Predstavnici Agencije za nadzor osiguranja sastali su se sa direktorom sektora za nadzor osiguravajućih kompanija u FMA-u, g-dinom Peter Braumüller-om, šefom Odsjeka za međunarodne odnose i evropske integracije, g-dinom Stephan Karas-om i savjetnicom u Odsjeku za međunarodne odnose i evropske integracije, g-đom Gudrun Bolech 19.novembra 2009. godine u Beču, Austrija.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o tekućim dešavanjima na tržištima osiguranja Crne Gore i Austrije, aktivnostima austrijskih osiguravajućih kompanija kod nas, značajnim segmentima u superviziji osiguravajućih kompanija, kao i o budućoj saradnji ova dva regulatora.

Dogovoreno je da se naredni susret predstavnika ove dvije agencije održi u proljeće 2010. godine u Crnoj Gori.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map