Obavještenje: Društvo za osiguranje „Atlas Life” AD Podgorica dobilo saglasnost za prenos portfelja i pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije

Društvo za osiguranje „Atlas Life” AD Podgorica obratilo se Agenciji za nadzor osiguranja zahtjevima za prenos portfelja osiguranja na „Grawe osiguranje“ AD Podgorica i pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije.

Agencija za nadzor osiguranja je, postupajući po predmetnim zahtjevima, shodno čl. 148 Zakona o osiguranju i čl. 18 Zakona o likvidaciji i stečaju društava za osiguranje, ocijenila da su ispunjeni zakonom propisani uslovi za prenos portfelja i sprovođenje dobrovoljne likvidacije, pa je, na 234. sjednici od 28. 12. 2017. godine, Savjet Agencije za nadzor osiguranja donio rješenje kojim je dao saglasnost na ova dva zahtjeva.

Na osnovu prethodno dobijene saglasnosti,  „Grawe Osiguranje” AD Podgorica će postati ugovorna strana u svim ugovorima koje je zaključilo „Atlas Life” AD Podgorica, o čemu će na zakonom propisani način biti obaviješteni svi ugovarači osiguranja po tim ugovorima.

Kao posljedica prenosa portfelja i dobijanja saglasnosti za dobrovoljnu likvidaciju, obavještava se javnost da je, shodno članu 20 stav 1 Zakona o likvidaciji i stečaju društava za osiguranje, dozvola za obavljanje poslova osiguranja, izdata društvu za osiguranje „Atlas Life“ AD Podgorica rješenjem Ministarstva finansija broj 02-5834/2 od 12. 11. 2007. godine, prestala da važi danom usvajanja odluke o dobrovoljnoj likvidaciji na skupštini akcionara tog društva, odnosno 15.01.2018.godine.

Po izvršenom prenosu portfelja „Atlas Life“ AD Podgorica sprovešće se postupak dobrovoljne likvidacije tog društva, na način propisan Zakonom o privrednim društvima.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map