Saopštenje: Predstavnici Agencije za nadzor osiguranja, direktorica Biljana Pantović i pomoćnica direktora Nataša Raičević, učestvovale su na 5. Međunarodnoj konferenciji pod nazivom “Izazovi i praksa nadzora društava za osiguranje u Jugoistočnoj Evropi"

Predstavnici Agencije za nadzor osiguranja, direktorica Biljana Pantović i pomoćnica direktora Nataša Raičević, učestvovale su na 5. Međunarodnoj konferenciji pod nazivom “Izazovi i praksa nadzora društava za osiguranje u Jugoistočnoj Evropi“ , koja je održana 17. aprila 2018. godine u Zagrebu.

slika 1Na konferenciji se između ostalog razgovaralo o temama zaštite potrošača u sklopu Direktive o distribuciji osiguranja (IDD) kako sa aspekta regulatora tako i potrošača, ključnim informacijama o PRIIP proizvodima, nadzor nad proizvodima i upravljanje njima (POG), posebnim aspektima korporativnog upravljanja, novinama u oblasti Solventnosti II, te pitanjima kvaliteta podataka i dr.

slika 2

Predstavnici regulatora i tržišta zemalja EU dali su osvrt na aktuelnu regulativu i trendove, a održane su i panel rasprave na kojima se razgovaralo okomunikaciji regulatora i osiguravača. Direktorica Biljana Pantović bila je jedan od govornika na temu „Pregled tržišta osiguranja jugoistočne Evrope - aktuelno stanje i trendovi” i učestvovala je na panelu  „Nacionalni nadzor u globalnom okruženju”.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici  regulatornih tijela i osiguravača iz 10 zemalja regije i EU.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map