Obavještenje: Kick-off konferencija povodom zvaničnog početka Twinning projekta „Podrška regulaciji finansijskih usluga“

Povodom zvaničnog početka Twinning projekta za “Podršku regulaciji finansijskih usluga” održana je Kick-off konferencija, koja je imala za cilj predstavljanje projekta svim učesnicima u finansijskom sistemu Crne Gore, kao i široj javnosti. Konferencija je održana 27. juna 2018. godine, sa početkom u 18:00 časova, u hotelu Crntre Ville, u Podgorici.

Twinning projekt „Podrška regulaciji finansijskih usluga“ finansiran je od strane Evropske unije i za cilj ima dalje usklađivanje zakonodavstva iz oblasti finansijskih usluga sa regulativom Unije i jačanje regulatornih i supervizorskih kapaciteta. Institucije korisnice projekta su: i Agencija za nadzor osiguranja, Centralna banka Crne Gore i Komisija za tržište kapitala. Projekat će trajati 24 mjeseca i realizovaće se u saradnji sa konzorcijumom, koga čine Njemačka savezna agencija za nadzor nad finansijskim uslugama (BaFin) i Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga (HANFA), Banka Njemačke, Banka Holandije i Hrvatska narodna banka.

1 Bilja

Ovdje možete preuzeti govor gdj. Biljane Pantović, direktora Agencija za nadzor osiguranja

2 Ivana

Ovdje možete preuzeti govor gdj. Ivane Šaranović Jovićević, pomoćnika direktora Agencije za nadzor osiguranja

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map