Obavještenje: Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore, Branko Vujović, sa saradnicima, susreo se sa direktorom supervizije osiguranja i penzionih fondova austrijskog regulatora finansijskih usluga - FMA, Peterom Braumüllerom

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore, Branko Vujović, sa saradnicima, susreo se sa direktorom supervizije osiguranja i penzionih fondova austrijskog regulatora finansijskih usluga - FMA, Peterom Braumüllerom, koji je boravio u jednodnevnoj radnoj posjeti Agenciji  17. 07. 2018. godine.

IMG 20180717 095529Teme sastanka bile su razmjena informacija o stanju na tržištima osiguranja Crne Gore i Austrije u toku 2017.godine, razvoj regulative u oblasti osiguranja, odnosno aktivnosti Agencije na daljem usaglašavanju regulatornog okvira sa zahtjevima direktive Solventnost II, sa posebnim osvrtom na implementaciju pravilnika kojim se uređuje izdvajanje poslova društava za osiguranje, kao i trendovi u razvoju regulative na EU nivou i razmjena iskustava i diskusija o aktuelnim pitanjima u radu supervizora osiguranja.

Tokom sastanka obostrano je iskazano zadovoljstvo dosadašnjom izuzetnom saradnjom dva supervizora i načelno dogovarani pravci daljeg razvoja  međuinstitucionalne saradnje.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map