Savjet Agencije

Predsjednik Savjeta:

Uros slikaUroš Andrijašević

Uroš Andrijašević je rođen 1982. godine u Nikšiću. Osnovnu školu i Gimnaziju pohađao je u Nikšiću. Završio je Fakultet za državne i evropske studije (osnovne i specijalističke studije) u Podgorici, nakon čega je radio na matičnom fakultetu kao saradnik u nastavi na predmetima Evropski integracioni procesi, Institucije Evropske unije i Savremeni politički sistemi.

Pripravnički staž je odradio u Ministarstvu uređenja prostora i zaštite životne sredine, u Kabinetu ministra. Radio je kao savjetnik političkog direktora Demokratske partije socijalista Crne Gore tokom 2012. godine. Od kraja 2012. do januara 2017. godine radio je u Ministarstvu održivog razvoja i turizma na mjestu šefa Kabineta. Savjetnik potpredsjednika Skupštine Crne Gore bio je od januara 2017. godine do trenutka imenovanja na mjesto predsjednika Savjeta Agencije za nadzor osiguranja.

Tokom karijere vršio je i funkciju predsjednika Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, kao i funkciju člana Upravnog odbora Javne ustanove Službeni list Crne Gore.

Završio je više specijalističkih obuka u Crnoj Gori i inostranstvu, a dobitnik je sertifikata ’’Novi lideri za budućnost’’ Kran Montana Foruma.

Govori engleski, a služi se ruskim jezikom.

Živi u Podgorici.Oženjen je, otac je dvoje djece.

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Članovi Savjeta:

Dejan Raspopović

Nikola Purić

 

 

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map