Obavještenje: Uskoro crnogorska verzija popularne društvene igre "Manje rizika, više zabave"

vvo 1Delegacija Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore (ANO) i Udruženja Nacionalni biro osiguravača Crne Gore (NBO) koju je predvodio predsjednik Savjeta Agencije Uroš Andrijašević, boravila je u Beču u posjeti Austrijskom udruženju osiguravača (VVO).
U delegaciji su takođe bili i Biljana Pantović, direktorica ANO, Nataša Backović Blečić, glavna kontrolorka u ANO, Nela Belević, predsjednica Skupštine NBO, i Boris Šaban, izvršni direktor NBO.

Tokom prvog dijela posjete održan je sastanak sa rukovodstvom Austrijskog udruženja osiguravača, na kome su prezentovani austrijski model osiguranja motornih vozila, koji je jedan od najnaprednijih u Evropi, sa svega 0,01% neosiguranih vozila u toj zemlji, kao i aktivnosti austrijskog udruženja na finansijskom opismenjavanju stanovništva, prije svega kad je osiguranje u pitanju. S tim u vezi, na zahtjev crnogorske delegacije dobijena je licenca za izradu crnogorske verzije društvene igre "Manje rizika, više zabave", koja je postigla veliki uspjeh u Austriji, imajući u vidu rezultate testova o poznavanju osnova finansija koji su rađeni prije i nakon osmišljavanja društvene igre. Izrada crnogorske verzije ove igre biće jedna od početnih aktivnosti u implementaciji Komunikacione strategije za jačanje kulture osiguranja u Crnoj Gori.

U drugom dijelu posjete, održan je okrugli sto sa predstavnicima uprava austrijskih drušava za osiguranje čije ćerke kompanije posluju na crnogorskom tržištu osiguranja (Grawe, Wiener städtische i Uniqa).
Na sastanku je razgovarano o strategijama ovih kompanija za dalje poslovanje na crnogorskom tržištu, kao i aktivnostima na prilagođavanju novom regulatornom okviru Solventnost 2 na koji će Crna Gora preći nakon ulaska u Evropsku uniju.

AGENCIJA ZA NADZOR OSIGURANJA

*******

Društvena igra "Manje rizika, više zabave"vvo 2

U cilju finansijske edukacije mladih, prije svega djece, od strane Austrijskog udruženja osiguravača osmišljena je društvena igra "Manje rizika, više zabave" ("Less Risk, More Fun"), koja je dodijeljena osnovnim i srednjim školama u Austriji. Namijenjena je djeci od 12 na više godina. Kroz igru, na lak i zabavan način djeca se uče procjeni rizičnih situacija i finansijskoj pismenosti. Primjerima iz svakodnevnog života nastoji se probuditi svijest o zaštiti zdravlja i imovine.

Osim toga, kroz ovu igru djeca i mladi stiču znanje o važnosti smanjenja i prenošenja rizika, u procesu planiranja sigurne budućnosti.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map