Obavještenje: Poziv za iskazivanje interesovanja za obuku i polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova ovlašćenog aktuara

Agencija za nadzor osiguranja poziva sva zainteresovana lica za obuku i polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova ovlašćenog aktuara da iskažu svoje interesovanje za pohađanje pomenute obuke i polaganje stručnog ispita.

U skladu sa Pravilnikom o uslovima za polaganje, načinu polaganja i programu stručnog ispita za obavljanje poslova ovlašćenog aktuara („Službeni list Crne Gore“, br. 02/14, u daljem tekstu “Pravilnik”), Agencija za nadzor osiguranja razmatra mogućnost otpočinjanja obuke do kraja 2022. godine, shodno programu stručnog ispita sadržanom u članu 2 Pravilnika i Prilogu 1 istog, o čemu će svi zainteresovani kandidati biti obaviješteni putem zvanične internet strane Agencije za nadzor osiguranja www.ano.me, najkasnije mjesec dana prije početka eventualne obuke.

U tu svrhu, ovim putem Agencija za nadzor osiguranja namjerava da ispita zainteresovanost potencijalnih kandidata za pohađanje obuke i polaganje stručnog ispita.

S toga, sva zainteresovana lica treba da, najkasnije do 22. avgusta 2022. godine, iskažu zainteresovanost za obuku i polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova ovlašćenog aktuara putem e-maila Agencije: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i uz to dostave biografiju iz koje se može utvrditi stepen obrazovanja, struka i radno iskustvo. Poželjno je posebno naglasiti ukoliko zainteresovani kandidat ima status ovlašćenog aktuara u drugoj državi, završenu obuku u drugoj državi, započet ili završen fakultetski program aktuarstvo na visokoškolskoj instituciji u zemlji ili inostranstvu.

 

Ovaj poziv nije za prijavljivanje za obuku i polaganje stručnog ispita, već ispitivanje zainteresovanosti koje treba da ukaže na broj potencijalnih kandidata koji zadovoljavaju uslove za pohađanje obuke i polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova ovlašćenog aktuara.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map