Saopštenje: Crna Gora bila domaćin sastanka CESEE inicijative za oblast osiguranja

Agencija za nadzor osiguranja bila je organizator 21. sastanka CESEE inicijative u oblasti osiguranja. Ova inicijativa okuplja regulatore osiguranja iz Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope, a sastanku koji je održan u Budvi prisustvovalo je oko 50 učesnika iz 14 zemalja Evrope.

Otvarajući sastanak, predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Uroš Andrijašević istakao je da se kohezijom i sinergijom učesnika sastanka, kroz razmjenu iskustava, znanja i nadzorne prakse doprinosi jačanju nadzornih organa, a svakako i boljoj percepciji subjekata nadzora u pogledu uređenosti tržišta osiguranja i kreiranja budućeg poslovnog ambijenta. Andrijašević je naglasio da regulatori osiguranja kroz ovakav format saradnje šalju i jasnu poruku tržištima da se njihovo poslovanje prati ne samo na nacionalnom nivou, već i na nivou grupacija kojima pripadaju osiguravajuće kompanije, što je veoma važno u nadzornim aktivnostima.

Crnogorska delegacija moderirala je segment sastanka na temu unit linked osiguranja, a osim toga razmijenjene su informacije i praksa koja je u primjeni u Crnoj Gori kad su u pitanju teme koje su moderirali predstavnici drugih država Evrope.

CESEE inicijativa u oblasti osiguranja ima karakter tradicionalnog okupljanja supervizora osiguranja iz Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope koja se održavaju dva puta godišnje, sa uvijek aktuelnim temama za supervizore kako iz zemalja članica EU, tako i iz zemalja kandidatkinja za članstvo.

 

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map