Agencija za nadzor osiguranja u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta Crne Gore uspješno realizovala praktičnu nastavu za tri studenta u okviru Projekta studentske stručne prakse

IMG 9173 studentiU Agenciji za nadzor osiguranja završena je praktična nastava za tri studenta završne godine Osnovnih akademskih studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, u okviru Programa studentske stručne prakse Ekonomskog fakulteta, i to za studente Aleksandra Aleksića, Balšu Vukićevića i Luku Srzentića, a koja je obavljena tokom maja mjeseca 2023. godine.

Student Aleksandar Aleksić, pod mentorstvom mr Lidije Drobnjak i student Balša Vukićević, pod mentorstvom mr Ivane Šaranović Jovićević obavljali su jednomjesečnu stručnu praksu u okviru predmeta Finansijska tržišta i institucije na modulu Makroekonomija, dok je student Luka Srzentić obavljao jednomjesečnu stručnu praksu u okviru predmeta Finansijski menadžment na modulu Mikroekonomija, pod mentorstvom mr Biljane Pantović.

Student Aleksandar Aleksić je u okviru dodijeljenog projektnog zadatka analizirao tržište osiguranja kao važan segment finansijskog tržišta sa aspekta učesnika na tržištu, pokazatelja putem kojih se vidi razvijenost i pozicija crnogorskog tržišta osiguranja u odnosu na tržišta osiguranja u državama Centralno – istočne Evrope, te analizirao poslovanje jednog društva za neživotno osiguranje na primjeru redovne godišnje posredne kontrole.

Student Balša Vukićević je u okviru dodijeljenog projektnog zadatka analizirao položaj društava za osiguranje kao važnih investitora na finansijskom tržištu Crne Gore,  sa posebnim osvrtom na njihovu ulogu institucionalnih investitora, kako na crnogorskom tržištu, tako i u odnosu na društva koja posluju na razvijenim finansijskim tržištima.

Student Luka Sržentić je u okviru dodijeljenog projektnog zadatka analizirao poslovanje Agencije za nadzor osiguranja sa aspekta finansijskog poslovanja, kao i poslovanje jednog društva za neživotno osiguranje na primjeru redovne godišnje posredne kontrole.

Studenti su tokom obavljanja praktične nastave imali priliku da teorijska znanja koja su stekli na navedenim predmetima tokom studija primijene u praksi u okviru poslovanja Agencije za nadzor osiguranja, te da unaprijede praktična znanja i vještine potrebne u profesionalnoj karijeri.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map