Obavještenje: Agencija za nadzor osiguranja učestvovala na konferenciji “Crnogorski dani osiguranja – Novi horizonti osiguranja”

U organizaciji Udruženja - Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore i Crnogorskog aktuarskog društva, održana je, druga po redu, dvodnevna konferencija “Crnogorski dani osiguranja”, sa naslovom “Novi horizonti osiguranja”.

Nakon uvodnih riječi organizatora, predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, g-din Marko Ivanović je održao izlaganje na kojem je upoznao učesnike konferencije sa najnovijim rezultatima crnogorskog tržišta osiguranja.

U narednim izlaganjima se govorilo o makroekonomskim uslovima i uticaju na tržište osiguranja, iskustvima Hrvatske sa osiguranjima od katastrofalnih rizika, sajber rizicima, proizvodima sajber osiguranja, vještačkoj inteligenciji i izazovima u primjeni MSFI 17.

Održan je panel na temu “Pogled na budućnost osiguranja”, moderiran od strane direktora NBO g-dina Borisa Šabana, na kojem su učestvovali direktor Agencije za nadzor osiguranja g-din Branko Barjaktarović i izvršni direktori društava za osiguranje.

Održan je panel na temu “Budući razvoj životnih osiguranja u Crnoj Gori”, moderiran od strane predsjednice Crnogorskog aktuarskog društva g-đe Nataše Janičić na kojem su učestvovali izvršni direktori životnih osiguravača.

Temi reosiguranja je posvećen veći dio drugog dana konferencije, pa se govorilo o iskustvima Slovenije sa poplavama i bujicama, kao i različitim strukturama reosiguranja na tržištu reosiguranja.

Održan je panel na aktuelnu temu “Reosiguranje - kako opravdati rast cijena”, moderiran od strane pomoćnika direktora Agencije za nadzor osiguranja g-dina Danila Vujanovića, na kojem su učestvovali inostrani eksperti iz ove oblasti, g-din Dmytro Shykhmanter, broker reosiguranja iz GuyCarpenter, Engleska, g-din Boško Petrović, glavni izvršni direktor Generali Reosiguranje i izvršni direktor za korporativne klijente, Generali osiguranje, Srbija i g-din Matevež Benec, izvršni direktor reosiguranja grupe Sava Re Slovenija.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map