ANO vijesti

Obavještenje o datumu i mjestu održavanja polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju će se održati u četvrtak, 17. maja 2012. godine sa početkom u 18:00 časova u amfiteatru A2 (II sprat) Univerziteta Donja Gorica (UDG) u Donjoj Gorici, Podgorica.

Spisak kandidata koji su ispunili uslove za polaganje stručnog ispita propisane Pravilnikom o sadržini i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju biće objavljeni naknadno na internet stranici Agencije za nadzor osiguranja.

Obavještenje o datumu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještavaju se kandidati koji su se prijavili za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da će se polaganje održati u četvrtak, 17. maja 2012. godine.

Mjesto i vrijeme održavanja stručnog ispita biće objavljeni nakon završetka roka za prijavu ispita (30. april 2012. godine) na zvaničnoj internet stranici Agencije za nadzor osiguranja.

 

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova zastupanja, odnosno posredovanja u osiguranju

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova zastupanja, odnosno posredovanja u osiguranju - download.

Napomena: Kandidati koji ponovo polažu stručni ispit (rok - novembar 2011. godine) potrebno je da popune prijavu i dostave na adresu Agencije za nadzor osiguranja ul.Kralja Nikole 27A/III, Podgorica ili na zvaničnu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Saopštenje za javnost: POMOĆ AGENCIJE ZA NADZOR OSIGURANJA, NACIONALNOG UDRUŽENJA OSIGURAVAČA I DRUŠTAVA ZA OSIGURANJE UGROŽENIM PODRUČJIMA CRNE GORE

U cilju doprinosa ublažavanju posljedica vremenskih nepogoda koje su zadesile Crnu Goru, a naročito sjeverno područje, Agencija za nadzor osiguranja, Nacionalno udruženje osiguravača sa društvima za osiguranje: “Lovćen osiguranje“ AD Podgorica, “Delta Generali osiguranje” AD Podgorica, “Uniqa neživotno osiguranje” AD Podgorica, “Sava Montenegro” AD Podgorica i “Swiss osiguranje” AD Podgorica, pomoći će ugroženim područjima uplatom novčanih sredstava u iznosu od 14.000 eura.

Novčana pomoć je namijenjena za nabavku goriva u ugroženim opštinama Plužine, Šavnik, Andrijevica i Cetinje.

 

 

Prijedlog pravilnika o uslovima za sticanje zvanja ovlašćenog aktuara

Agencija za nadzor osiguranja je izradila Prijedlog pravilnika o uslovima za sticanje zvanja ovlašćenog aktuara.Sve komentare, prijedloge i sugestije na Prijedlog pravilnika o uslovima za sticanje zvanja ovlašćenog aktuara možete dostaviti Agenciji za nadzor osiguranja na adresu: ul. Kralja Nikole 27A/III, Podgorica, fax: +382 20 442 830 ili e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., do ponedeljka 16. januara 2012. godine.

Prijedlog pravilnika o uslovima za sticanje zvanja ovlašćenog aktuara možete preuzeti ovdje .

 

Saopštenje: Uspješno okončan twinning projekat u Crnoj Gori

twinning_anoNarodna banka Bugarske (BNB) i Ministarstvo finansija Crne Gore, Centralna banka Crne Gore (CBCG), Agencija za nadzor osiguranja i Komisija za hartije od vrijednosti danas su uspješno okončali dvogodišnji twining projekat MN 08 IB FI 01 “Jačanje regulatornih i supervizorskih kapaciteta finansijskih regulatora”. Projekat je započet 30. novembra 2009. godine, a finansiran je od strane Evropske unije (EU) kroz “Instrument za pretpristupnu pomoć” sa budžetom u iznosu od 1,199.966.94 eura. Projekat je sprovodila BNB u konzorcijumu sa Bankom Holandije i bugarskom  Komisijom za finansijsku superviziju.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map