ANO vijesti

Uvodno izlaganje predsjednika Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Vladimira Kavarića na seminaru povodom zvaničnog početka Twinning projekta ‘’Jačanja regulatornih supervizorskih kapaciteta finansijskih regulatora“

Poštovani predstavnici Vlade, dragi partneri tvining projekta,
Dame i gospodo,

Uvijek je zadovoljstvo učestvovati na skupovima povodom otpočinjanja novih poslova i projekata. Posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da se ovaj projekat odnosi na izrazito izazovan zadatak, kao što je proces prilagođavanje evropskim standardima. Pored toga, partnerstvo sa ovako referentnim institucijama, uvijek je posebna obaveza i izazov.

Drago mi je što će Agencija za nadzor osiguranja, kao regulator tržišta osiguranja Crne Gore, biti korisnik ovog Tvining projekta. Usklađivanje crnogorskog finansijskog nadzornog okvira sa relevantnim evropskim standardima, nije samo cilj ovog projekta, već i jedan od naših osnovnih strateških pravaca.

Saopštenje: Održana ceremonija i seminar povodom zvaničnog početka Twinning projekta ‘’Jačanja regulatornih supervizorskih kapaciteta finansijskih regulatora

Ceremonija i seminar povodom zvaničnog početka Twinning projekta ‘’Jačanja regulatornih I supervizorskih kapaciteta finansijskih regulatora’’ održani su danas, u utorak, 15. decembra 2009. godine u Hotelu Podgorica.

Projekat je finansiran iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć Evropske unije (IPA) u iznosu od 1,2 mil. eura, njime se upravlja od strane Delegacije EU u Crnoj Gori i biće implementiran u periodu od 18 mjeseci. Vodeća partnerska država članica EU, ovog projekta je Narodna banka Bugarske u konzorcijumu sa Centralnom bankom Kraljevine Holandije i bugarskom Komisijom za finansijsku superviziju.

Ceremonija i seminar povodom zvaničnog početka Twinning projekta ‘’Jačanja regulatornih supervizorskih kapaciteta finansijskih regulatora“

Ceremonija i seminar povodom zvaničnog početka Twinning projekta ‘’Jačanja regulatornih I supervizorskih kapaciteta finansijskih regulatora’’, finansiranog od strane EU, održaće se u Hotelu Podgorica u utorak, 15. decembra 2009. godine, sa početkom u 9 časova.

Govornici na seminaru će biti dr Igor Lukšić, potpredsjednik Vlade i ministar finansija, Klajv Rambold, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Ivan Iskrov, guverner Narodne banke Bugarske, Ljubiša Krgović, guverner Centralne banke Crne Gore, Karel Van den  Berg, koordinator Centra za tehničku saradnju, Centralna banka Kraljevine Holandije, Zoran Đikanović, predsjednik Savjeta Komisije za hartije od vrijednosti i Vladimir Kavarić, predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja. Moderator seminara je Daniela Bobeva, projekt lider, Narodna banka Bugarske. Prvi dio seminara od 09 -11.15h je otvoren za predstavnike medija.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map