Obavještenje o polaganju stručnog ispita, za obavljanje poslova zastupanja, odnosno posredovanja u osiguranju

Obavještavaju se sva lica koja su stekla pravo za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da će se polaganje održati u petak, 15. maja 2015. godine sa početkom u 17:00 časova u prostorijama Univerziteta Donja Gorica (UDG), adresa Donja Gorica bb, Podgorica, sala (AP) amfiteatar u prizemlju.

Spisak kandidata koji su ispunili uslove za polaganje stručnog ispita propisane Pravilnikom o sadržini i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, možete preuzeti OVDJE.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti sekretaru komisije Drašku Mandiću na broj +382 20 513-502.

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju možete preuzeti ovdje.

NAPOMENA: 

Obavještavaju se sva lica koja su, polaganjem stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, održanog 27.11.2014. godine,  stekla pravo na ponovno polaganje DIJELA stručnog ispita, mogu ovo pravo iskoristiti  jedino u sljedećem redovnom ispitnom roku koji će biti održan u maju mjesecu 2015. godine.

Predstavnici Savjeta eksperata Agencije za nadzor osiguranja Republike Makedonije boravili u radnoj posjeti Agenciji za nadzor osiguranja Crne Gore

IMAG0931Predstavnici  Savjeta eksperata Agencije za nadzor osiguranja Republike Makedonije , boravili su  danas u radnoj posjeti Agenciji za nadzor osiguranja Crne Gore.

Tokom posjete konstatovano je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom crnogorskog i makedonskog supervizora  na tržištu osiguranja. Predstavnici dva supervizora su razmijenili informacije o trendovima na tržistima osiguranja  i zajedničkim izazovima supervizije u osiguranju, aktivnostima u procesu transponovanja  i primjene evropskog zakonodavstva  a posebno u domenu direktive Solventnosti II i  o drugim aktuelnim temama na tržištu osiguranja.

Saopštenje: Agencija za nadzor osiguranja je u saradnji sa Zavodom za statistiku i Ministarstvom finansija izradila Tablice mortaliteta Crne Gore za period 2010.―2012. godine.


Agencija za nadzor osiguranja je u saradnji sa Zavodom za statistiku i Ministarstvom finansija izradila Tablice mortaliteta Crne Gore za period 2010.2012. godine. Ovaj projekat predstavlja važan iskorak u razvoju demografske statistike Crne Gore, kao i njenom daljem usklađivanju sa standardima Evropske unije.

Datum 11. februar 2015. godine :Predsjednik Savjeta Agencije, gdin Branko Vujović, sa saradnicima boravio je u jednodnevnoj posjeti austrijskom finansijskom relugatoru (FMA)-Finanzmarktaufsicht (FMA)

Predsjednik Savjeta Agencije, gdin Branko Vujović, sa saradnicima boravio je  danas u jednodnevnoj posjeti austrijskom finansijskom relugatoru (FMA)-Finanzmarktaufsicht (FMA) . Tom prilikom susreo se sa direktorom supervizije osiguranja i penzionih fondova i alternativnim predsjedavajućim Odbora Supervisora EIOPA-e (Board of Supervisors of the European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA),gdinom  Peter Braumüllerom, sa saradnicima.

Savjet Agencije za nadzor osiguranja je, na sjednici održanoj 26. januara 2015. godine, dao saglasnost na izmjene Sistema tarifa premija osiguranja od autoodgovornosti.

Savjet Agencije za nadzor osiguranja je, na sjednici održanoj 26. januara 2015. godine, dao saglasnost na izmjene Sistema tarifa premija za obavezno osiguranje vlasnika, odnosno korisnika motornih vozila od odgovornosti za štete pričinjene trećim licima i na Uslove za osiguranje vlasnika, odnosno korisnika motornih vozila od odgovornosti za štete pričinjene trećim licima, predložene od strane Udruženja - Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map