ANO vijesti

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova zastupanja, odnosno posredovanja u osiguranju

Obavještavaju se sva lica koja su se prijavila za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da će se polaganje održati u ponedjeljak, 25. novembra 2013. godine sa početkom u 17:30 časova u prostorijama Komisije za hartije od vrijednosti, ulica Kralja Nikole 17A/III, Podgorica.

Spisak kandidata koji su ispunili uslove za polaganje stručnog ispita propisane Pravilnikom o sadržini i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, možete preuzeti ovdje.

Obavještenje: Prijedlog Pravilnika o bližem sadržaju knjige šteta na javnoj raspravi

Agencija za nadzor osiguranja je izradila prijedlog Pravilnika o bližem sadržaju knjige štetaSvi komentari, prijedlozi i sugestije na predloženi pravilnik mogu se dostaviti Agenciji za nadzor osiguranja na adresu: ul. Moskovska 17A M/C1, Podgorica, fax: +382 20 513 503 i e-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., najkasnije do petka, 11. novembra 2013. godine.

SAOPŠTENJE: Agencija za nadzor osiguranja Crne Gore organizovaće šesti sastanak zemalja centralne, istočne i jugoistočne Evrope

Agencija za nadzor osiguranja Crne Gore će 8. oktobra 2013. godine u Pržnom, biti domaćin šestog sastanka Inicijative supervizora osiguranja centralne, istočne i jugoistočne Evrope (Insurance Supervision Initiative of the Central, Eastern, and South-Eastern Europe (CESEE ISI), na kojem će prisustvovati 35 učesnika iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Moldavije, Poljske, Srbije, Slovačke, Slovenije i Crne Gore.

 

Rezultati polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještavaju se kandidati koji su u petak, 31. 05. 2013. godine, polagali stručni ispit za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da rezultate polaganja mogu pogledati OVDJE.
Kandidati mogu izvršiti uvid u svoj rad i uputiti pisani prigovor ispitnoj komisiji, adresiran na predsjednika komisije, najkasnije do 13. 06. 2013. godine. Za uvid u test potrebno je prethodno dogovoriti termin sa sekretarom komisije, Nermom Kurtagić, na broj tel. 020/235-564.

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještavaju se sva lica koja su se prijavila za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da će se polaganje održati u petak, 31. maja 2013. godine sa početkom u 16:00 časova u amfiteatru A2 (II sprat) Univerziteta Donja Gorica (UDG) u Donjoj Gorici, Podgorica.

Spisak kandidata koji su ispunili uslove za polaganje stručnog ispita propisane Pravilnikom o sadržini i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, možete preuzeti ovdje.

SAOPŠTENJE: Održan godišnji sastanak Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore sa društvima za osiguranje, Nacionalnim biroom osiguravača i Asocijacijom životnih osiguranja Privredne komore

za sajtGodišnji sastanak menadžmenta Agencije za nadzor  osiguranja sa menadžmentom društava za osiguranje Lovćen osiguranje, Sava Montenegro, Delta Generali osiguranje, Grawe osiguranje AD, Lovćen životna osiguranja AD, Uniqa životno osiguranje AD, Merkur osiguranje AD, Wiener Stӓditcshe životno osiguranje AD, Atlas Life AD i Swiss osiguranje, održan je danas u  hotelu Crna Gora. Na sastanku su predstavnici  Agencije za nadzor osiguranja prezentovali  rezultate analize tržišta osiguranja postignute u 2012. godini, prema preliminarnim podacima i analizama Agencije. Tržište  osiguranja je i u 2012. godini karakterisala stabilnost i nastavak pozitivnog trenda rasta bruto fakturisane premije. Takođe  konstantna stabilnost  i likvidnost sektora, koja se reflektuje   i kroz  investiranja značajnog dijela sredstava  u depozite crnogorskih banaka i državne obveznice,  i u uslovima naglašenog uticaja ekonomske krize doprinosi finansijskoj stabilnosti u Crnoj Gori i uliva dodatno povjerenje u sektor osiguranja. 

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map