Obavještenje: Susret crnogorskog i hrvatskog regulatora tržišta osiguranja

IMG 632cc73176ec521d60fb8f9fba805906 V

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, Uroš Andrijašević, sastao se danas u Podgorici sa predsjednikom Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor finansijskih usluga, dr Ante Žigmanom.

Povod za boravak Ante Žigmana sa saradnicima u Crnoj Gori je završna konferencija u vezi sa projektom ‘’Podrška regulaciji finansijskih usluga’’.

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, Uroš Andrijašević, zahvalio je na velikoj podršci Hanfe u okviru projekta, koji je rezultirao brojnim benefitima i po Agenciju za nadzor osiguranja, i po cjelokupno tržište osiguranja u Crnoj Gori.

‘’Posvećenost Hanfe završetku projekta imala je dodatnu težinu u prethodna četiri mjeseca gdje smo, vođeni uslovima koje su diktirale pandemija i epidemija bolesti Covid 19, zajedno pronašli adekvatne načine komunikacije i priveli projekat kraju. Zahvalni smo kolegama iz Hanfe na prenešenom znanju, savjetima i iskustvima u regulatornom režimu Solventnost 2, što će Agenciji za nadzor osiguranja i cjelokupnom našem tržištu značajno olakšati pripremu za postepeni prelazak na veoma zahtjevan regulatorni režim’’, istakao je Andrijašević.

Tokom sastanka razgovarano je i o preventivnim mjerama u otežanim uslovima poslovanja tržišta osiguranja, novim formama izvještavanja subjekata nadzora prema regulatoru, kao i o modelima finansiranja i sprovođenja jačanja finansijske pismenosti stanovništva.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map