Održan sastanak sa predstavnicima osiguravajućih društava u vezi sa početkom primjene zahtjevnog međunarodnog standarda finansijskog izvještavanja MSFI 17

Na sastanku sa predstavnicima osiguravajućih društava održanom 22.12.2023 godine, usaglašavane su buduće pripremne aktivnosti sektora osiguranja u vezi sa početkom primjene zahtjevnog međunarodnog standarda finansijskog izvještavanja MSFI 17 počev od 01. januara 2026. godine. Osim predstavnika Agencije za nadzor osiguranja i predstavnika društava za osiguranje u aktivnostima radne grupe za MSFI 17 će biti uključeni i predstavnici Crnogorskog udruženja aktuara (CAD) i Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore (NBOCG). Društvima su prezentovani i rezultati istraživanja Agencije na temu stanja sajber bezbjednosti u društvima za osiguranje, a diskutovalo se i o ostalim pitanjima od značaja za aktuelni trenutak tržišta osiguranja.

 

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map