Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještavaju se kandidati koji su u petak, 15. 05. 2015. godine, polagali stručni ispit za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da rezultate polaganja mogu pogledati OVDJE.

Kandidati mogu izvršiti uvid u svoj rad i uputiti pisani prigovor ispitnoj komisiji, adresiran na predsjednika komisije, najkasnije do 01. 06. 2015. godine. Za uvid u test potrebno je prethodno dogovoriti termin sa sekretarom komisije, Draškom Mandićem, na broj telefona  +382 20 513 502.

Predstavnici Agencije za nadzor osiguranja su učestvovali na II konferenciji o nadzoru osiguranja.

IMG 2667Predstavnici Agencije za nadzor osiguranja su učestvovali na II konferenciji o nadzoru osiguranja "Izazovi i praksa nadzora društava za osiguranje jugoistočne Evrope", koja je održana u Zagrebu 7. maja 2015. godine. Konferenciju su organizovali Institut za osiguranje u saradnji sa Hrvatskom Agencijom za nadzor finansijskih usluga i slovenačkom Agencijom za zavarovalni nadzor, a uz podršku EIOPA i IAIS. Cilj konferencije je razmijena iskustava između predstavnika industrije osiguranja u regiji, nadzornih agencija i evropskih i svjetskih nadzornih udruženja o aktuelnostima u poslovima nadzora kao i izazovi u pripremi i primjeni direktive Solvency 2.

Rubriku o konferenciji na portalu časopisa “Svijet Osiguranja” možete pogledati OVDJE.

Agencija za nadzor osiguranja šampion prve biznis lige u košarci.

Juče se u sali Gimnazije ''Slobodan Škerović'' odigrala finalna utakmica Biznis lige u košarci, koja je organizovana po prvi put u Crnoj Gori i u kojoj je učešće uzelo 8 ekipa. 

ANO kosarkaNakon 14 kola ligaškog dijela, 4 najbolje plasirane ekipe na tabeli su razigravale za šampiona kroz play-off. U veoma uzbudljivom finalnom meču pobjedu i titulu prvog šampiona Biznis lige odnijela je ekipa Agencije za nadzor osiguranja, koja je bila bolja od Crnogorskog telekoma. Pehare i medalje najboljima uručio je naš proslavljeni košarkaški as, Vlado Šćepanović.

Obavještenje o polaganju stručnog ispita, za obavljanje poslova zastupanja, odnosno posredovanja u osiguranju

Obavještavaju se sva lica koja su stekla pravo za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da će se polaganje održati u petak, 15. maja 2015. godine sa početkom u 17:00 časova u prostorijama Univerziteta Donja Gorica (UDG), adresa Donja Gorica bb, Podgorica, sala (AP) amfiteatar u prizemlju.

Spisak kandidata koji su ispunili uslove za polaganje stručnog ispita propisane Pravilnikom o sadržini i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, možete preuzeti OVDJE.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti sekretaru komisije Drašku Mandiću na broj +382 20 513-502.

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju možete preuzeti ovdje.

NAPOMENA: 

Obavještavaju se sva lica koja su, polaganjem stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, održanog 27.11.2014. godine,  stekla pravo na ponovno polaganje DIJELA stručnog ispita, mogu ovo pravo iskoristiti  jedino u sljedećem redovnom ispitnom roku koji će biti održan u maju mjesecu 2015. godine.

Predstavnici Savjeta eksperata Agencije za nadzor osiguranja Republike Makedonije boravili u radnoj posjeti Agenciji za nadzor osiguranja Crne Gore

IMAG0931Predstavnici  Savjeta eksperata Agencije za nadzor osiguranja Republike Makedonije , boravili su  danas u radnoj posjeti Agenciji za nadzor osiguranja Crne Gore.

Tokom posjete konstatovano je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom crnogorskog i makedonskog supervizora  na tržištu osiguranja. Predstavnici dva supervizora su razmijenili informacije o trendovima na tržistima osiguranja  i zajedničkim izazovima supervizije u osiguranju, aktivnostima u procesu transponovanja  i primjene evropskog zakonodavstva  a posebno u domenu direktive Solventnosti II i  o drugim aktuelnim temama na tržištu osiguranja.

Saopštenje: Agencija za nadzor osiguranja je u saradnji sa Zavodom za statistiku i Ministarstvom finansija izradila Tablice mortaliteta Crne Gore za period 2010.―2012. godine.


Agencija za nadzor osiguranja je u saradnji sa Zavodom za statistiku i Ministarstvom finansija izradila Tablice mortaliteta Crne Gore za period 2010.2012. godine. Ovaj projekat predstavlja važan iskorak u razvoju demografske statistike Crne Gore, kao i njenom daljem usklađivanju sa standardima Evropske unije.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map